KOBE ALS ALCOHOLOOG

Foto: Marleen Daniëls
Foto: Marleen Daniëls

Naast auteur is Kobe ook alcoholoog.

Hij begeleidt mensen met een drankprobleem.

Zit je met vragen rond jouw alcoholgebruik/misbruik? Of maak je je zorgen om het alcoholmisbruik van mensen die je lief zijn? Neem dan contact op met Kobe.

Hij zal je in alle discretie bijstaan en samen op zoek gaan naar een oplossing.


'Een alcoholoog is in mijn ogen niet meer dan een alcoholist die onthoudt en aan zijn 12de stap binnen de alcohologie is begonnen.', verklaart Kobe. Alcoholisten die stoppen met drinken ondergaan doorgaans 12 stappen. De 12de stap is de stap waar een alcoholist start met het doorgeven van de boodschap aan lotgenoten. Een ervaringsdeskundige is hiervoor namelijk de uitgelezen persoon. Kobe geeft de boodschap door én begeleid mensen binnen het proces van onthouding.

Alcohol ligt ook vaak aan de basis van psychische klachten. Mensen met psychische klachten kunnen door onthouding genezen. Een groot deel van psychiatrische patiënten verlos je van hun lijden door doodgewoon de alcohol weg te nemen. Ook al drinkt de patiënt niet dagelijks.

Kobe stopte in 2014 met drinken. Eén fles whisky, een volledige bak zwaar tripel bier en twee flessen wijn behoorden tot zijn dagelijks ritueel.

'Als je eindelijk hebt ingezien dat je een drankprobleem hebt, dan is de grootste stap al gezet. Proficiat!'!


Telefoonnummer: +32 (0)487 857 680 - Mail: kobelecompte@gmail.com